Гликолевел/ септември 12, 2018/ МЕТАБОЛИТЕН СИНДРОМ/ 0 comments

Тест за А1С, известен също като HbA1C, хемоглобин A1c, гликиран хемоглобин или тест за гликолизиран хемоглобин са едни и същи наименования на кръвен тест, който показва средните нива на кръвната захар през последните два до три месеца. За разлика от натоварването с глюкоза при диагностициране на диабета и употребата на глюкомери в домашни условия, този тест ни дава по-прецизна и широко обхватна информация за кръвната ни захар във всеки един момент. Гликираният хемоглобин се използва за точно диагностициране и мониториране на диабета. Какво всъщност представлява този тест и на какво се дължи тази негова прецизност?
Хемоглобин А е протеин, намиращ се в червените кръвни клетки и доставящ кислород в тялото ни. Когато в кръвта ни има глюкоза те може да се залепи (гликира) до този протеин. Колкото повече глюкоза се съдържа в кръвта, толкова повече тя се прилепва към хемоглобин А и по този начин се създава по-висок процент гликирани протеини на хемоглобина. Това означава, че във всеки един момент глюкозата прикрепена към протеина, отразява нивото на кръвната захар през последните два до 3 месеца, тъй като обикновено това е времето на живот на червените кръвни клетки, към които е  прикрепена глюкозата. Изпитването A1C измерва колко глюкоза всъщност е залепена за хемоглобин А или по-конкретно: какъв процент хемоглобинови протеини са гликирани. Хемоглобин с глюкоза, прикрепена към него се нарича A1C. По този начин, ако имате 7% A1C означава, че 7% от вашите хемоглобинови протеини са гликирани.
Високият процент HBA1C показва, че в имаме твърде много захар, която не може да бъде усвоена от клетките и тя остава в кръвта. Изследвайки нивото на гликиран хемоглобин, ние можем ефективно да контролираме нивата на глюкоза в кръвта и да не оставяме да положението да стигне до диабет. В случай, че вече е налице захарната болест, чрез този тест ние може да следим и намалим нивата на кръвната си захар и по този начин да се спасим от опустошителните последствия от диабета като: сърдечно-съдови инциденти, полиневропатия, макулна дегенерация и други.

Тестът е за хора, които изпитват някои от следните симптоми: повишена жажда, умора, замъглено зрение, повишено уриниране или при тези, които имат завишен риск от развитието на диабет, като: наднормено тегло и затлъстяване, фамилна обремененост, синдром на поликистозните яйчници, заседнал начин на живот, високо кръвно налягане или други.

По-голямата част от хората с Диабет тип II са имали първо състояние на пред диабет, което означава, че нивата на глюкоза в кръвта са високи, но не достатъчно за диагностициране с диабет. състояние на преддиабет ние можем да контролираме положението и да не допуснем диабета, но веднъж настъпил, той остава неканен спътник през целия ни живот. Не го допускайте, обърнете си внимание на време! Можете да се възползвате от иновативен за европейския пазар продукт Гликолевел , който подобрява чувствителността на клетките и подпомага правилното усвояване на глюкозата. По този начин Гликолевел намалява нивата на глюкоза в кръвта без да причинява хипогликемия и да влияе на нивата на инсулина.

Гликолевел – природният феномен за контрол над захарта!

ГЛИКОЛЕВЕЛ МОЖЕ ДА ЗАКУПИТЕ ВЪВ ВСЯКА АПТЕКА ИЛИ ДА ПОРЪЧАТЕ ТУК!

Share this Post

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>
*
*